Η ελληνική κινόα εξαντλήθηκε…

Μετά από πολυετή αφοσίωσης στο εγχείρημα της παράγωγης κινόα στην Ελλάδα, ήρθε η ώρα να εγκαταλείψω την προσπάθεια. Συνέπια της διακοπής της ενασχόλησης μου με την αγροτική παράγωγη αλλά και προσωπικών επιλογών. Η τεχνογνωσία και η τεχνολογία που έχει συσσωρευτεί όμως είναι μεγάλη και είναι διαθέσιμη προς επίδοξους συνεχιστές τις προσπάθειας. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μου στο email oikokinoa@gmail.com.

Καλή συνέχεα!

Τι είναι η οικοκινόα;


"Οικοκινόα" είναι το όνομα της ελληνικής κινόα! Ένα ξεχωριστό προϊόν πρέπει να έχει το δικό του όνομα. Και η ελληνική κινόα είναι ξεχωριστή. Ιδιαίτερη τόσο στην όψη, όσο στην γεύση και το άρωμα! Η οικοκινόα ήρθε για να συνεχίσει την παράδοση των υψηλής ποιότητας αγροτικών προϊόντων που παράγει η χώρα μας. Καλλιεργείται, και μεγαλώνει στον αέρα της μεσογείου και ωριμάζει κάτω από τον καυτό καλοκαιρινό μας ήλιο. Ο μοναδικός της χαρακτήρας την κάνει να συνδυάζεται υπέροχα με την μεσογειακή κουζίνα, προσδίδοντας της μάλιστα, υψηλό θρεπτικό προφίλ.


 

Που καλλιεργούμε;


Τα βιολογικά αγροκτήματα που καλλιεργούμε βρίσκονται στα οροπέδια του Χλομού όρους. Είναι το σημείο που καταλήγει το ρήγμα της Αταλάντης – μεταξύ Ευβοϊκού κόλπου και Κωπαΐδας. 

Τα ηφαιστειακά εδάφη, λόγο του αρχαίου ηφαιστείου της περιοχής, δημιουργούν ένα μοναδικό έδαφος και μικρόκλιμα. Αυτό ακριβός το περιβάλλον ευθύνεται για τον μοναδικό γευστικό χαρακτήρα της οικοκινόα!


 

Η ιστορία μας


 Η οικοκινόα είναι η πρώτη ελληνική κινόα! Το εγχείρημα ξεκίνησε το 2014, όταν και φυτέψαμε τις πρώτες ποικιλίες κινόα. Η πρώτη παράγωγη διατέθηκε στις αγορές βιοκαλλιεργητών Αττικής το 2017. Η άμεση επαφή με τους καταναλωτές μας έπεισε ότι διαθέτουμε προϊόν καλύτερης ποιότητας από την πλειοψηφία των εισαγόμενων. Οι σεφ που την δοκίμασαν διέκριναν την μοναδικότητα της και την εξαιρετική της ποιότητα! Αυτό μας έδωσε δύναμη να συνεχίσουμε και να φτάσουμε στο 2019 που η οικοκινόα τοποθετείτε στα πρώτα ράφια καταστημάτων βιολογικών προϊόντων. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες μας, με στόχο να φέρουμε την ελληνική κινόα στο ελληνικό τραπέζι και να την δούμε να παντρεύεται την μεσογειακή κουζίνα!